STANAG 6001

 specializované individuální přípravné kurzy na dosažení úrovně SLP 1 – 3.

 

Obecné informace o kurzech

Výuku zajišťují lektoři s více jak desetiletou praxí v oblasti přípravy a vedení kurzů ke zkouškám STANAG 6001. Mají bohaté zkušenosti jak s výukou, pretestací, tak i testováním a poskytováním individuálních konverzací.

Kurzy jsou zaměřené jak na rozvoj všech dovedností (čtení, psaní, poslech a mluvení), tak i na rozvoj jednotlivých dovedností samostatně dle individuálních potřeb klienta.

Náročnost kurzů odpovídá náročnosti jednotlivých zkoušek STANAG 6001, a proto je nutná aktivní samostatná příprava na každou hodinu formou domácích úkolů. Jednotlivé lekce a domácí příprava na sebe navazují, a tím umožňují plynulý a rychlý postup. Kurzy zohledňují individuální schopnosti a dřívější znalosti a zkušenosti. Lektor se tedy v případě potřeby zaměří na oblast, kterou je potřeba doplnit, a to i za cenu poskytnutí náhradní „doučovací“ hodiny. Jednotlivé kurzy mají pevnou strukturu, kterou se lektor snaží dodržet, avšak hlavním kritérium je naučit každý probíraný jev či téma ´do naučena´. Lektor tudíž začne probírat další látku ve chvíli, kdy si je jistý, že student současnou probíranou látku dostatečně zvládnul. Přibližně 2 měsíce před zkouškou se výuka převážně zaměřuje na procvičování jednotlivých dovedností ve formátu zkoušky, a to především aktivních dovedností (mluvení a psaní).

 

Struktura kurzu na dosažení úrovně SLP 1

Kurz na dosažení úrovně SLP 1 začíná úvodní diagnostickou lekcí zdarma. Kurz je určený úplným a falešným začátečníkům. Probírají se základní časy, slovní zásoba k jednotlivým tématům a základní frazeologie pro běžné společenské situace. Důraz se klade i na správnou výslovnost a na schopnost aktivně samostatně používat probranou látku. Student se během kurzu naučí efektivně se učit za využití dlouhodobé paměti, aby mohl snadno navázat na vyšší úrovně.

Tematické okruhy na tuto úroveň zahrnují: osobní údaje, rodinu, domov, zaměstnání, bydlení, volný čas, cestování, jídlo a restaurace, počasí, zdraví a základní zdvořilostní fráze v každodenních situacích

Kurz probíhá minimálně 2 x týdně (tj. 2 x 60 min) za 400 Kč/1 lekce.

 

 

Struktura kurzu na dosažení úrovně SLP 2

Kurz na dosažení úrovně SLP 2 začíná úvodní diagnostickou lekcí zdarma, během níž lektor určí rozsah dosavadních znalostí a popř. navrhne doplňující lekce zaměřené na upevnění základů (za cenu kurzu na úroveň SLP 1). Probírají se gramatické jevy a témata na danou úroveň a jsou procvičovány na všech čtyřech dovednostech. Po úvodních lekcích je standard jeden poslech a jedno psaní týdně, na které je nutná domácí příprava.

Tematické okruhy na tuto úroveň zahrnují: osobní údaje, údaje o rodině a rodinných příslušnících, bydlení a zaměstnání včetně základní vojenské terminologie a volném času včetně schopnosti popsat osoby, místa, děje a karieru. Dále dopravu, cestování a nakupování, jídlo a restaurace a zdraví a nemoci včetně schopnosti vyřešit v těchto situacích jakýkoli problém. Další témata se dotýkají medií, jako jsou internet, televize noviny, životního prostředí, společnosti a úředních záležitostí např. policie.

Kurz probíhá minimálně 2 x týdně (tj. 2 x 60 min) za 450 Kč/1 lekce.

 

Struktura kurzu na dosažení úrovně SLP 3

Kurz na dosažení úrovně SLP 3 začíná úvodní diagnostickou lekcí zdarma, během níž lektor určí rozsah dosavadních znalostí a popř. navrhne doplňující lekce zaměřené na upevnění dovedností z předchozí úrovně (za cenu kurzu na úroveň SLP 2). Kurz na úroveň SLP 3 je svým rozsahem nejnáročnější a zahrnuje zvládnutí velkého množství slovní zásoby, frazeologie a gramatických jevů. Z tohoto důvodu se pracuje se spoustou různých textů na různá témata, jejich rozborem a správnou interpretací. Na studenta jsou proto kladeny vyšší nároky týkající se samostatné přípravy formou čtení, poslechu i psaní.

Tematické okruhy na tuto úroveň zahrnují: společenská, politická a ekonomická témata jako jsou vývoj společnosti, kultura a společnost, věda a technika, domácí a zahraniční politika a ekonomika a obchodní vztahy, EU, NATO, témata týkající se AČR, vzdělávací systém, zdravotnictví, životní prostředí, aktuální společenské jevy týkající se migrace, menšin, demokratických principů a lidských práv a multikulturalismu.

Kurz probíhá minimálně 2 x týdně (tj. 2 x 60 min) za 500 Kč/1 lekce.